Vi ger ut facklitteratur och populärvetenskapliga böcker samt utbildningsmaterial. Tanken är att våra titlar skall höja läsarens kompetens inom olika områden som berör behandlingsarbete, organisationsutveckling och friskvård. Helheten och tvärvetenskaplig ansats utifrån de behov som finns ute i olika verksamheter är viktiga för Kumlatofta förlag. 

2007 startade förlaget som en bifirma i TMK Konsult AB och 2008 gavs den första boken om Familjebehandling av överviktiga barn och deras familjer ut och ytterligare titlar kommer att ges ut under 2011. Förlaget ingår i NOFF och har deltagit på Bokmässan i Göteborg. 2008 och 2009. 

Titlar kan beställas både direkt från förlaget och från olika internet bokhandlare såsom Adlibris, Bokus m fl samt bokhandlare. Boken finns även att låna på flera biblotek.

ISBN: 978-91-85621-00-2
Nytt pris: 175 kr vid beställning via hemsidan.

En PDF för att få läsa en sammanfattning på boken: Väga mig hit och väga mig dit

Recensioner

Boken rekommenderas av:

Kunskapsspanarna

Sjukvårdsupplysningen

Lättläst, lärorik, trevlig och utan pekpinnar.

Lärare

Välskriven, spännande med alla röster från barn och föräldrar samt tidnings-artiklar. Ett viktigt ämne som många har svårt att närma sig – eftersom ämnet är svårt får man en känsla att allt som sägs och skrivs om ämnet också är svårt – men din bok är avsikligt lättläst och  gör att man vill läsa vidare.

Anhörig till familj med överviktiga barn

Boka er lettlest og veldig forståelig.

Sykepleier, Norge

Äntligen en bok som vi vanliga föräldrar kan begripa och där man skrattande känner igen sig.

Förälder till överviktigt barn

Jag har inte något överviktigt barn utan en som äter för dåligt men jag lärde mig mycket ändå.

Mamma till 2 barn

Nu förstår vi bättre varför vi ska göra vissa saker för boken beskriver också vad som händer i kroppen inte bara tallriksmodellen och motion.

Förälder till tonåring

Fall exempel är bra när man jobbar som skolsköterska. Ibland vet man inte hur man ska ta upp ämnet med föräldrarna.

Skolsjuksköterska